advies

Onze expertise

Veel zaken rondom uw bouwplan zijn voor u waarschijnlijk geen dagelijkse kost. Bestemmingsplannen, bouwvergunningen, contact met uw gemeente, bouwvoorschriften en bouwregelgeving. Er komt een boel op u af. Bij deze zaken adviseert Huisman Bouwadvies u graag. Voor één enkele vraag of volledige ontzorging van uw bouwplan kunt u contact opnemen met Huisman Bouwadvies.

Bij Huisman Bouwadvies zijn wij tevens gecertificeerd in energieadvies. Voor het aanvragen van een energielabel (benodigd voor de verkoop van een woning) of het verduurzamen van uw bestaande woning of gebouw, kunt u vrijblijvend contact opnemen.

Energieadvies

Per 1 januari 2021 is de regelgeving voor het aanvragen van een energielabel voor de verkoop van uw woning gewijzigd. Vanaf die datum moet u voor het aanvragen een energielabel een energieadviseur inschakelen. Huisman Bouwadvies is gecertificeerd energieadviseur.

 

Een energielabel geeft aan hoe energiezuinig een woning is en welke energiebesparende maatregelen mogelijk zijn. Deze mogelijkheden worden weergegeven in een rapport dat wij voor u opstellen. Bij de verkoop, verhuur en oplevering van woningen is een geldig energielabel verplicht.

 

De energielabel-letter wordt bepaald op basis van het fossiele energiegebruik, uitgedrukt in kilowattuur per vierkante meter per jaar (kWh/m². jr.). Hoe minder fossiele energie de woning gebruikt, hoe beter het energielabel. Hierbij is G het slechtste energielabel en A++++ het beste. Fossiele energie komt van kolen, olie en aardgas.

Een energiezuinige woning met besparende maatregelen

Uw huis verduurzamen

Uw woning verduurzamen? Huisman Bouwadvies weet raad! Wij adviseren en begeleiden particulieren bij het verduurzamen van hun woning. In het complete advies vindt u een overzicht van maatregelen die passen bij uw woning. Ook geven wij een indicatie van de kosten voor het verduurzamen van uw huis, de opbrengsten van het verduurzamen van uw woning en de terugverdientijd. Bekijk bijvoorbeeld het verduurzamingsproject voor een woning in Bovenkarpsel waar het energielabel van D naar C werd opgewaardeerd. Wilt u uw woning verduurzamen voor lagere jaarlijkse energiekosten of omwille van het milieu? Wij adviseren u graag!

Meer weten?